Tranzactia Comcast – NBC, disputata in Congresul SUA

Scris de

nbcTranzactia prin care Comcast va cumpara NBC Universal va fi analizata astazi pe dealul Capitoliului din Washington, unde doua comisii ale Congresului vor dezbate potentialul impact al afacerii asupra consumatorilor si competitorilor Comcast.

Directorul Comcast, Brian Roberts, si presedintele NBC Universal Jeff Zucker vor da si ei cu subsemnatul. Cei doi sunt asteptati sa argumenteze ca cele doua companii combinate sunt o optiune mult mai buna decat actualul stapan al NBC, General Electric, in aceste vremuri tulburi pentru media. Congresmenii americani sunt asteptati sa ridice intrebari referitoare la impactul tranzactiei asupra preturilor la cablu dar si asupra televiziunilor online si a distributiei.

Probleme video

Cateva grupuri care reprezinta drepturile consumatorilor au cerut autoritatilor de reglementare sa respinga afacerea, in particular in privinta potentialului impact asupra pietei de Internet video.

Statiile afiliate ale NBC doresc si ele asigurari ca gigantul Comcast nu va muta programele valoroase de divertisment si sport ale NBC.

Comcast spune ca tranzactia, care marita companii de productie de continut cu altele de distributie, nu ridica probleme anti-trust deoare exista multipli competitori in fiecare domeniu.

Analiza realizata de autoritatile SUA, inclusiv o agentie guvernamentala si Departamentul de Justitie, este asteptata sa se deruleze pana la toamna.

Sursa: RENNE
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.