Yahoo va oferi continut media pentru tabletele Nokia

Scris de

Nokia si Yahoo vor parafa luni o intelegere prin care gigantul serviciilor online va oferi programe si continut media pentru smartphone-urile si tabletele Nokia.

Numele programului comun este Project Nike, care intamplator este acelasi cu al zeitei grecesti a Victoriei. Acesta va fi lansat la New York. Nokia pierde din cota de piata in lupta cu BlackBerry-ul lui Research in Motion (RIM), iPhone-ul lui Apple si telefoanele inteligente care ruleaza Android-ul lui Google.

In acelasi timp, Yahoo ramane in urma in competitia impotriva Google, chiar daca a realziat un parteneriat cu Microsoft pentru Bing. Yahoo tocmai ce a cumparat cu 100 de milioane de dolari Associated Content, o comunitate in stilul Wikipedia cu 380.000 de contributori.

Nokia urmeaza sa lanseze propria tableta in a doua jumatate a acestui an. Nu este, deci, greu de imaginat ca tot continutul care va fi livrat de Yahoo va fi disponibil si pe noul gadget, pe langa smartphone-urile de ultima generatie. Nokia a anuntat recent ca dispozitivele sale de varf vor rula MeeGo in locul actualului Symbian.

La inceputul anului Nokia si Intel au anuntat combinarea propriilor platforma Maemo si Moblin in MeeGo. Ceea ce insemna ca noua tableta va rula pe chip-uri Intel Atom si va fi insufletit de noul MeeGo.

Sursa: The Inquirer
Sursa foto: blog.syracuse.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.