Africa de Sud celebreaza a 93-a aniversare a lui Nelson Mandela

Scris de

Nelson-MandelaFostul presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, aniversaza 93 de ani. Fundatia lui i-a motivat pe oameni sa faca 67 de minute de voluntariat, amintind astfel de cei 67 de ani pe care Nelson Mandela i-a dedicat luptelor politice in Africa de Sud.

Milioane de scolari i-au cantat in cor “Happy Birthday Tata Madiba”, un cantec compus special pentru aceasta ocazie . Nelson Mandela, care este un erou pentru multi oameni, datorita luptei sale impotriva dominatiei minoritatii albe asupra populatiei de culoare, a aparut tot mai slabit dupa retragerea sa din viata publica, in 2004. Cunoscut de sud africani drept Madiba, Mandela nu a mai participat la un eveniment public din iulie 2010, cand s-a desfasurat festivitatea de incheiere a Campionatului Mondial de fotbal.

“Cel mai bun mod prin care ii putem multumi lui Nelson Mandela pentru munca sa este sa ne dedicam actiunile celorlalti si sa inspiram schimbarea”, a spus Ban Ki-moon, Secretar General al ONU si sustinatorul Fundatiei Nelson Mandela.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1993, Nelson Mandela se bucura de apreciere peste tot in lume.  Intr-o declaratie facuta inaintea evenimentului, presedintele SUA, Barack Obama, a spus ca viata si principiile lui Nelson Mandela denota “intelepciune, forta si gratie”.

Autor: Adriana Serban

Sursa: BBC
Sursa foto: Global Research

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.