Africa de Sud cere incetarea focului in Libia

Scris de<div style=cheap cialis

Jacob Zuma si Barack Obama” width=”150″ height=”150″ />Jacob Zuma, presedintele Africii de Sud, a cerut incetarea imediata a focului in Libia si a spus ca tara sa nu va sustine eforturile occidentale de rasturnare a guvernului de la Tripoli. Zuma a spus ca atacurile coalitiei vestice nu trebuie sa afecteze civilii.

Presedintele sustine insa rezolutia Consiliului de Securitate ONU pentru spatiul aerian deasupra Libiei: oprirea atacurilor aeriene ale fortelor pro-Gaddafi asupra civililor din zonele ocupate de rebeli.

Presedintele Namibiei, Hifikepunye Pohamba, care prezideaza si Comunitatea Sud Africana pentru dezvoltare, a afirmat ca interventia occidentala tinde sa intervina in problemele interne ale Africii.

O pozitie asemenatoare au adoptat-o si presedintii Zimbabweului si Uguandei, dar si Ministrul de Externe al Nigeriei care au condamnat interventia Coalitiei.

Un purtator de cuvant al ONU a contrazis legatura dintre spatiul de restrictie aerian propus de Organizatie si rasturnarea regimului Gaddafi. El a subliniat ca rezolutia are ca scop protejarea civililor libieni si interzice interventia trupelor terestre straine.

Critici au venit si din partea Uniunii Africane ce sustine pozitia contra interventiei si atacurile asupra sistemului de comunicatii si antiaeriean al Libiei. Uniunea se va intalni in cursul acestei saptamani in Etiopia pentru a discuta caile de mediere a conflictului din Libia.

Sursa: Voice of America
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.