Armata pakistaneza acuza SUA de intruziune

Scris de

PakistanMilitarii pakistanezi ce lupta impotriva talibanilor si militantilor Al-Qaida si-au exprimat “profunda ingrijorare” fata de proiectul de lege american ce ar oferi Pakistanului 1,5 bilioane de dolari de an. Soldatii considera ca ajutorul financiar ar duce la o cresterea prea mare a influentei SUA in Pakistan.

Proiectul de lege, care asteapta semnatura presedintelui Barack Obama, ar alimenta Pakistanul cu 1.5 bilioane de dolari pe an, timp de cinci ani. Potrivit legii, banii trebuie cheltuiti pe programe de dezvoltare democratica, economica si sociala. De asemenea, ar permite alocarea de sume pentru militari, aceasta insa sub rezerva unor conditii speciale.

Declaratia publica neobisnuita a militarilor deschide o ruptura cu Statele Unite si este menita sa arate pakistanezilor ca armata nu se afla sub controlul Washingtonului.

Oficialii americani afirma ca scopul ajutorului financiar este de a reduce saracia, larg raspandita in randul celor 175 de milioane de pakistanezi, precum si de a diminua puterea talibanilor si a extremistilor islamici.

Sursa: Associated Press
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.