Australia are un nou prim-ministru. O femeie!

Scris de

Pentru prima data in istoria politica a Australiei, partidul de guvernamant a inmanat conducerea natiunii unei reprezentante a sexului feminin, fostul adjunct al primului-ministru, Julia Gillard. Aceasta l-a inlocuit pe fostul prim-ministrul, Kevin Rudd, care a parasit scaunul guvernului inainte de a fi demis la mai putin de trei ani dupa victoria de la alegerile din 2007.

Guvernarea lui Rudd s-a destramat dupa ce tot mai multe sondaje de opinie au aratat ca pierde teren din cauza deciziilor recente de a abandona sistemul de reducere a carbonului si de a impune un nou impozit minier.

“Am cerut colegilor mei sa faca o schimbare de conducere, pentru ca am crezut ca actuala guvernare pierde teren”, a afirmat Julia Gillard intr-o conferinta de presa. Datorita capacitatii sale de a vinde polite si de a devia atacuri politice, Gillard a avut unele dintre cele mai bune performante in cadrul Parlamentului australian.

Julia Gillard, in varsta de 48 de ani, este considerata a fi la inaltimea partidului muncitoresc de centru-stanga si este vazuta ca un politician mai cald si mai popular decat Rudd. Fostul prim-ministru era perceput in ultima vreme de catre tot mai multi cetateni ca un om rece si un slab comunicator. Chiar daca aceasta masura este una provizorie, pana la viitoarele alegeri, Gillard este favorita pentru functia de prim-ministru.

Urmatoarele alegeri sunt preconizate a avea loc peste sase luni, desi expertii politici se asteapta sa aiba loc in octombrie.

Sursa: Reuters
Sursa foto: The Daily Telegraph

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.