Autoritatile iraniene confisca Premiul Nobel pentru Pace

Scris de

Shirin-Ebadi - Sursa: BBCActivista pentru drepturile omului, Shirin Ebadi, a declarat ca autoritatile iraniene au confiscat medalia pe care a castigat-o in 2003. Medalia a fost luata dintr-o caseta de banca din Teheran acum trei saptamani la ordinul Curtii Revolutionare Iraniene.

Shirin Ebadi, care a criticat cu vehementa ultimele alegeri din Iran, a spus ca si contul sau bancar a fost inghetat. Impreuna cu medalia au mai fost confiscate dimploma Nobel, Premiul Legiunii de Onoare Franceze si un inel oferit de catre Asociatia Jurnalistilor din Germania. Laureata traieste in prezent la Londra si a spus ca se va intoarce in tara sa la momentul potrivit.

Autoritatile norvegiene, cele care ofera premiul, spun ca sunt socate de eveniment. Se asteapta o pozitie dura a Norvegiei cu privire la acest fapt. Este pentru prima data cand un Premiu Nobel este confiscat de catre autoritatile unui stat.

Sursa: BBC

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.