Clinton, Gates: SUA nu vor pleca din Afganistan prea curand

Scris de

Clinton si Gates www.cnn.comIntr-un interviu comun, secretarul de stat Hillary Clinton si secretarul Apararii Robert Gates au declarat ca Statele Unite sunt angajate intr-o strategie regionala de lunga durata in Afganistan si Pakistan.

Cei doi membri ai cabinetului Obama apreciaza ca politicile de dreapta initiate de presedintele american pentru Afganistan sunt necesare si adecvate.

In ceea ce priveste insurgenta talibanilor, Gates a adaugat ca o eventuala preluare a puterii de catre acestia va intari reteaua terorista Al-Qaeda. “Din cauza incapacitatii noastre si a aliatilor de a angaja trupe suficiente in Afganistan, talibanii se afla in avantaj in acest moment”, a mai spus Gates.

O victorie a talibanilor ar oferi spatiu organizatiei Al-Qaeda pentru a spori recrutarea noilor membri si strangerea de fonduri. Asadar, indiferent de hotararile momentane privind nivelul trupelor, Statele Unite vor ramane in Afganistan si vor continua eforturile de anihilare a teroristilor, de dezvoltare economica si construire a natiunii.

“Nu vom pleca din Afganistan”, a continuat Gates. “Nu trebuie sa existe incertitudine in ceea ce priveste hotararea noastra de a ramane pe termen lung in Afganistan si de a continua sa construim o relatie de parteneriat si de incredere cu pakistanezii. Acesta este obiectivul strategic al SUA”.

Sursa: CNN

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.