Coreea de Nord pregateste rachetele. Va trage in portavionul american?

Scris de

Coreea de Nord a plasat rachete sol-sol pe docuri de lansare in Marea Galbena, cu putin timp inainte ca SUA si Coreea de Sud sa inceapa exercitii militare in zona. Recent, portavionul american USS George Washington, impreuna cu grupul sau de lupta, s-a alaturat marinei sud-coreene. Regimul comunist din nord, sustinut si de China, a cerut in repetate randuri renuntarea la exercitiile militare.

De cealalta parte, Coreea de Sud i-a amenintat pe nord-coreeni ca va raspunde brutal daca acestia ataca din nou.

Portavionul USS George Washington are la bord 75 de avioane de lupta si este acompaniat de alte cateva nave militare. Cel mai probabil, nava va raspunde unui atac venit din Coreea de Nord. Un nou razboi insa, dupa cele din Afganistan si Irak, ar putea fi un dezastru de imagine pentru administratia de la Washington.

Exercitiile militare se vor desfasura departe de zona disputata cu Coreea de Nord, a declarat pentru Reuters un oficial sud-coreean.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Armybase.us

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. ioana says:

    Sti ce nu inteleg de ce au pornit razboiul o natiune impotriva aceeasi natiuni doar au acelasi sange dar cu idei conservatoare diferite.

  2. RADUPII says:

    IMPOSIBIL DE ATINS UN PORTAVION NUCLEAR DEOARECE ESTE TOT TIMPUL IN MERS LA DISTANTE CONSIDERABILE DIRIJAT DIN SATELIT SUB APA CEL PUTIN 3 SUBMARINE NUCLEARE DE ULTIMA GENERATIE INTERCEPTEAZA ORICE RACHETA PE APA 10 CRUCISATOARE NUCLEARE INTERCEPTEAZA ORICE RACHETA

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.