Coreea de Sud va bombarda Coreea de Nord daca aceasta mai ataca

Scris de

Oficialii din Coreea de Sud au transmis astazi ca tara va bombarda Coreea de Nord daca aceasta mai ataca teritoriul sau in vreun fel. “Daca mai sunt viitoare provocari, vom folosi cu siguranta aviatia pentru a bombarda Coreea de Nord”, a declarat noul ministru al apararii din Coreea de Sud, Kim Kwan-jim, un fost general in retragere. Acesta a adaugat ca nordicii nu-si permit un razboi la scara larga din cauza economiei slabe si a tehnologiei militare depasite. Totusi, in cazul unui razboi, artileria din nord poate lovi usor Seulul, megalopolis cu 25 de milioane de locuitori.

Guvernul din sud a fost criticat aspru pentru raspunsul slab dat dupa atacurile din 23 noiembrie ale nord-coreenilor asupra unei insule din Coreea de Sud. Imaginile din satelit au aratat ca proiectilele lansate ca raspuns de artileria sud-coreeana au ajuns la o distanta destul de mare de pozitiile inamice.

De 60 de ani cele doua tari se privesc cu dusmanie peste una dintre cele mai fortificate granite din lume. Razboiul din 1950 – 1953 s-a incehiat fara un tratat de pace semnat de cele doua parti. De aceea, foarte multe zone de granita sunt aspru disputate.

Pe langa puterea militara superioara, Coreea de Sud are de partea sa aliati puternici, precum SUA si Japonia. Coreea de Nord are un singur mare aliat, China.

Sursa: MSNBC
Sursa foto: Patricksaviation.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. informatorul says:

    In afara de china coreia de nord mai are ca posibili aliati ; cuba venezuela iran vietnam si rusia. Dar mai bine sa fie pace.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.