Cu talpa pe obraz

Scris de

Va vorbeam de importanta pe care o au in opinia mea trei insusiri umane: empatia, respectul si solidaritatea. Lipsa acestora duce, tot conform parerii mele, la descompunerea unei societati.

Fiecare individ are desigur dreptul sa gandeasca independent si sa aiba o alta parere decat cea pe care am enuntat-o eu, dar, din pacate, realitatea il va ajunge negresit din urma pe fiecare om care a ales sa viseze cu ochii deschisi.

Romania se scufunda fara doar si poate chiar sub ochii nostrii, gaura facuta in corabie de cei cu talpa pe obraz fiind pe zi ce trece tot mai mare. Din pacate, la lipsa insusirilor umane enuntate, se adauga in tara noastra una omniprezenta, tipica junglei in care traim, nesimtirea. O intalnesti pretutindeni si in fiecare clipa mai ales la barosani.

Cu aceasta insusire pe buze si pe obraz, cei ce au scufundat corabia explica. Explica de fapt pentru ca au cui, unui popor total inconstient, zapacit si prostit pana la maximum. Un popor care mai adulmeca  talk-showurile interminabile facute in fiecare zi chiar de distrugatori.  Ca o consecinta, am aflat chiar ieri de la nesimtiti ca suntem descriminati. Din moment ce UE nu vrea sa ne accepte in Shengen, doar din cauza faptului ca suntem corupti pana in maduva oaselor, nemaiavand nimic functional, justitia inclusa.

Asa numita opozitie a sarit si ea ca de obicei, tot cu talpa pe obraz, aruncand toata vina in ograda marinarului. Asta de parca marinarul ar fi condus singur Romania dupa lovitura de stat. Oamenii cu talpa pe obraz continua asadar sa se scuipe unul pe altul asa cum fac de obicei nesimtitii, demonstrand inca o data ca definitiile corecte nu dau niciodata gres. Ei se bat chiar in timpul in care corabia se scufunda, pentru ca interesele proprii ii orbesc asa de mult incat nu-si mai dau seama ca se vor scufunda odata cu vasul. In timp ce apa navaleste pe punte si in camere nesimtitii incearca sa astupe gaura pe care au facut-o cu lut. Dupa imprumuturi care nu au costat un “leut”, dobanda lor a dus doar la alte imprumuturi, au urmat centurile de siguranta.

Toate aceste centuri au fost rupte de haite cat ai clipii. Acum cand centurile s-au terminat, urmeaza imprumutul de siguranta, de inca 9 miliarde. Un scolit al unei banci explica ieri fara sa clipeasca ca iarna nu-i ca vara si ca acest imprumut este doar unul de forma, nefiind de fapt un imprumut real. El nici nu va fi folosit, exact asa cum n-au fost folosite nici “centurile” (nota subsemnatului). Stau si ma minunez cu gura cascata. Cum mama dracului am reusit atunci sa rupem asa de repede toate centurile in bucati? Tot scolitul, probabil la Stefan Gherghiu, ajuns mare director in capitalismul original, ne linistea si in privinta dobanzilor. Doar 0,3%. Omul a explicat si poporul a inteles.

Platim asadar 0,3% dobanda pentru ceva de care “nu avem nevoie” si pentru ceva ce nu vom folosi, in opinia expertului, mai bine zis 27 de milioane de euro pe an. In cazul in care vom folosi totusi imprumutul si fi sigur ca vom face acest lucru tinand cont de bugetul facut cu fundul de catre un guvern format din banditi, dobanzile vor fi cu totul altele. Nu m-ar mira ca ele sa fie in jur de 6%, ca in cazul Irlandei. De ce ar arunca dl. Franks banii poporului american unor analfabeti pentru o dobanda mai mica?

Eu unul nu-mi mai fac iluzii. Poporul calator se plange in fiecare colt de “vas” de ruperea acestuia si de faptul ca ii intra apa in gura si in plamani. Grecii in schimb bat din gura mai putin si fac mai multe. Au intrat intrat in razboi direct cu propriile gunoaie, din motive mult mai minore comparate cu cele roamnesti si in pofida faptului ca poporul poarta si el o buna parte din vina esecurilor elene. Aici la noi nici o miscare, ca de obicei. Acest lucru nu demonstreaza altceva decat ceea ce am repetat eu de nenumarate ori pe acest blog. Politicul unei tari nu este altceva decat oglinda fidela a celora care ii voteaza.

Hai sa mai traim umuliti, mintiti si jupuiti bine!

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.