Evreii, discipoli ai spionajului

Scris de

Un tribunal din Ierusalim a acuzat ieri, 9 ianuarie, 5 colonisti extremisti suspectati de organizarea unei vaste operatiuni de colectare a informatiilor militare. Scopul viza impiedicarea dezmembrarii unor avanposturi. Tinta este indreptata catre asezarile construite in Cisiordania fara acordul autoritatilor statului evreu.

Este vorba despre cinci tineri evrei purtand barba si calote mari tricotate. Actul de acuzatie este fondat pe reprosul ca la jumatatea lunii decembrie au organizat patrunderea a cincizeci de colonisti intr-o baza militara israeliana din Cisiordania. Descinderea a provocat acte de vandalism, precum si aruncarea cu pietre in directia masinii unui ofiter. Niciodata pana acum extremistii de dreapta nu au atacat institutia militara israeliana.

Cei cinci militari radicali au fost, de asemeni, suspectati de montarea unei adevarate “celule de criza” intr-un apartament din Ierusalim. Ei colectau informatii privind deplasarile si preparativele armatei din Cisiordania. Scopul era impiedicarea soldatilor de a dezmembra avanposturile construite pe teritoriul Palestinei fara permisiunea autoritatilor Israelului.

Cateva dintre informatiile adunate de acesti spioni-ucenici au fost trimise printr-un mesaj pe mobilul unui deputat israelian, membru al Likoudului, partidul de dreapta aflat la putere in Israel.

Autor invitat: Adriana Vilsan

Sursa: Rfi
Sursa foto: Rfi

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.