“Greii”

Scris de

Dupa lovitura de stat din 1989, poporul roman s-a pus pe votat, urmarind mai apoi cu sufletul la gura festivalul de injuraturi la care participa foarte multi dintre alesi. Pe Becali, care a ajuns de la oi in parlamentul european il poti intelege. Sunt convins de faptul ca mioarele nu comunica in engleza, o limba pe care susnumitul spunea ca o “simte in burta”. Daca ar fi femeie ai putea crede ca domnu Becali e gravid. Gravid nu este, am putut constata acest fapt si eu, avand ochii destul de antrenati. Oricum, pare sa poata naste fara a fi gravid. Parlamentar european fiind, el nu se dezminte, trebuind sa nasca cele mai minunate injuraturi. Nasterea pare a fi o boala molipsitoare in Romania. Ea pare sa se fi lipit si de lumea “de bine” din parlament. Cu cat injuri mai vartos, cu atat esti mai aproape de tronul tarii, vezi cazul marelui senator Voicu. Noul barem pentru omul plitic din Romania a fost “ridicat”. Dosarele penale nu mai ajung, acum trebuie sa ai si un doctorat in injuraturi pentru a putea “lua tara in mana”.

Nu de mult ma loveam de articole aparute in mass-media autohtona, care ma informau de plecarea unor oameni “grei” din partide. Vazandu-l pe domnul Voicu incep sa inteleg definitia. In Romania, tara intoarsa pe dos de mafia care o conduce, un om greu pare sa fie un om indispensabil in politica. In mod normal, ceea ce este foarte greu obisnuieste sa scufunde vasul in care se afla. Pe Dambovita, greii il ridica la suprafata. Ei au fost pusi in barca de catre insusi poporul suveran, un popor care e in stare sa se calce in picioare si sa darame si un magazin, pentru o bormasina vanduta la 15 lei. “Greii” au condus si au jefuit tara dupa lovitura de stat, de aceea s-au latit si au devenit asa grei cum sunt. Mananca pana plesnesc si probabil nici dupa ce au plesnit nu se mai pot opri.

In tarile cu adevarat democratice, populate de cetateni responsabili, posesori ai unui spirit civic minim, greii nu-si au locul in politica. In caz ca ar rasari totusi vreunul, el ar fi aruncat cat colo, numai ca sa nu scufunde barca unui partid sau altul. Aici la noi, greii sunt in largul lor si migreaza din partid in partid. Daca nu le iese calculul in noul partid ei vor infiinta altul sau vor deveni independenti, de orice altceva, exceptand banii si puterea. Cei “usori” din partide, care au inceput sa duca lipsa greilor, nu trebuie insa sa-si bata capul. Greii pe care-i deplang vor lasa pe oricine in rahat, atunci cand interesul proriu le va cere acest lucru. Vor face intotdeauna exact asa cum au facut cu partidele din care au plecat. Politicienii romani n-au reusit pana acum sa ma impresioneze, desi fetele lui Crin Antonescu si a lui Victor Ponta par sa difere putin de ale celorlalti. Domnii pe care i-am amintit au vorbit nu o data de o Romanie noua. Sincer sa fiu, nu stiu cum vad domniile lor o astfel de Romanie. Eu o pot vedea doar intr-un singur fel! Fara acesti oameni grei care n-au facut altceva pana acum decat sa traga tara la fund. Fiecare popor are insa politicienii pe care ii merita.

Sursa: RENNE
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.