Jaroslaw Kaczynski se vrea presedinte in locul fratelui mort

Scris de

In ciuda ”durerii personale”, fratele geaman al fostului presedinte polonez Lech Kaczynski, ce a murit luna aceasta intr-un accident aviatic in Rusia, va intra in cursa pentru alegerile prezidentiale anticipate din 20 iunie.

”Polonia este marea noastra responsabilitate comuna. Ea ne impune sa trecem peste durerea personala si sa luam masuri”, spune Jaroslaw Kaczynski intr-o declaratie postata pe siteul partidului Lege si Justitie, fondat de gemenii Kaczynski in anul 2001.

”Acesta este motivul pentru care am luat decizia de a candida pentru functia de presedinte”, a continuat Jaroslaw Kaczynski.

Fratele fostului presedinte a devenit prim ministru in 2006, conducand o coalitie de dreapta ce s-a aflat in relatii tensionate cu Uniunea Europeana si Rusia. Jaroslaw Kaczynski a pierdut puterea dupa alegerile generale din 2007.

Principalul contracandidat al lui Jaroslaw Kaczynski este actualul presedinte interimar, fostul purtator de cuvant Bronislaw Komorowski. Sondajele de opinie arata ca Bronislaw Komorowski va iesi invingator din alegerile anticipate. Unele voci cred insa ca geamanul ar putea beneficia de un transfer de simpatie de la Lech Kaczynski, desi inainte sa moara, acesta nu se situa prea bine in sondajele privind realegerea sa in octombrie 2010.

Sursa: BBC
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.