Juan Manuel Santos este noul presedinte al Columbiei

Scris de

Candidatul partidului aflat la guvernare, Juan Manuel Santos, a castigat cu 69% din voturi al doilea tur de scrutin al prezidentialelor din Columbia, depasindu-si cu mult rivalul: reprezentantul Partidului Verde, candidatul Antanas Mockus, arata numaratoarea provizorie. 

In discursul tinut dupa aflarea rezultatelor, Juan Manuel Santos s-a adresat principalului grup de rebeli, Farc, transmitandu-le ca timpul lor “s-a sfarsit”. Noul presedinte a adaugat ca nu exista nicio sansa de negociere cu rebelii si le-a cerut sa elibereze ostaticii de buna voie.

Fortele de securitate au salvat, saptamana trecuta, trei ofiteri de politie si un soldat care au fost tinuti captivi de Farc aproximativ 12 ani.

Juan Manuel Santos, fost Ministru al Apararii, a felicitat fortele armate pentru interventie, dar si pentru activitatea zilnica de a proteja Columbia.

Tot in discursul sau, noul sef de stat a facut un apel si la rivalul sau, Antanas Mockus, spunandu-i ca ranile deschise in campania prezidentiala trebuie acum vindecate.

Presedintele Juan Manuel Santos a invitat toti columbienii, nu numai pe cei care l-au sustinut, sa inalte bannere pentru o Columbie “unita, educata si corecta”.

Sursa: BBC
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.