Merkel, discurs istoric in fata Congresului american

Scris de

Merkel_Congress - Sursa foto: www.bbcnews.co.ukCancelarul german Angela Merkel s-a adresat plenului reunit al celor doua camere ale Congresului american, facand apel la SUA sa lupte alaturi de Europa impotriva incalzirii globale. Mai mult, Merkel a declarat ca Iranul nu trebuie lasat sa ajunga sa detina arme nucleare. Asta in conditiile in care Iranul este un partener comercial foarte important pentru statul european.

Forta cu care cancelarul german, reales in septembrie, si-a sustinut argumentele, a starnit aplauze puternice si ovatii in randul politicienilor americani.

Inainte de a se adresa Congresului, cancelarul a purtat discutii la Casa Alba cu seful statului american Barack Obama. Acolo, Angela Merkel l-a asigurat pe liderul american de sprijinul viitor al statului sau in Afganistan, desi posibilitatea trimiterii de noi trupe pe acest front nu este bine primita de opinia publica germana. La sfarsitul discutiilor, Obama a spus despre Merkel ca este “un lider extraordinar”.

Angela Merkel este al doilea cancelar german, dupa Konrad Adenauer in 1957, care se adreseaza Congresului american in ultima jumatate de secol.

Sursa: BBC News

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.