Miliardarul rus Mikhail Prokhorov intra in politica

Scris de

Miliardarul rus Mikhail Prokhorov intra in politicaPartidul rus infiintat acum doi ani, Cauza Dreapta, are un nou conducator, pe magnatul rus Mikhail Prokhorov.

Cauza Dreapta este un partid format in principal din clasa de mijloc, care sustine o economie de piata. Partidul nu detine locuri in Parlament si se prezinta a fi unul reformist, pro-industrie si pro-Medvedev.

Cauza Dreapta se doreste a fi o alternativa, dar nu o provocare la adresa partidului condus de Vladimir Putin.

Obiectivul magnatului este ca partidul pe care il conduce sa obtina cat mai multe mandate parlamentare la legislativele din decembrie. “Confirm decizia, obiectivul meu este sa ne clasam pe locul doi la alegerile legislative”, a declarat Mikhail Prokhorov.

Mikhail Prokhorov este necasatorit, are 46 de ani si ocupa locul 39 in topul celor mai bogate persoane din lume, si locul doi in Rusia. Averea lui Prokhorov este estimata la 22,7 miliarde de dolari. Proprietar al echipei americane de baschet New Jersey Nets, magnatul conduce si Grupul Onexim, o intreprindere de investitii care dezvolta mai multe domenii, cum ar fi industria miniera, noile tehnologii, sistemul bancar si altele.

In 2007, miliardarul a fost arestat de politia franceza care investiga retelele de prostitutie din statiunile de ski Courchevel, fiind apoi eliberat fara a fi acuzat. El are aprobarea Kremlinului, dar si foarte multe milioane, cu care poate sa sustina proiectele partidului Cauza Dreapta.

Prokhorov este primul magnat care intra in politica, dupa incercarea esuata a fostului miliardar rus Mihail Hodorkovski, arestat din 2003 pentru furt de petrol si spalare de bani. Hodorkovski va ramane in inchisoare pana in 2016.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: VOA News
Sursa foto: Flickr

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.