Noi proteste violente in Grecia

Scris de

Sectorul public si privat din Grecia au protestat marti, pentru a cincea oara in acest an, impotriva masurilor de austeritate propuse de autoritatile de la Atena.

Guvernului Papandreou intentioneaza sa mareasca varsta de pensionare  si sa micsoreze pensiile printr-o reforma care, spun guvernantii, ar ajuta la scaderea deficitului bugetar.

Media, scolile, bancile, oficiile municipale si-au intrerupt activitatea, iar spitalele preiau doar cazurile de urgenta. Sute de zboruri au fost anulate, iar traficul feroviar a fost restrictionat.

Politia elena a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii pro-comunisti care blocau portul Piraeus. “Au fost cateva scene dramatice, in aceasta dimineata: gaze lacrimogene folosite impotriva protestatantilor, turisti care fugeau speriati. Exact imaginea de care Grecia nu are nevoie pentru a revigora turismul”, relateaza un corespondent Al Jazeera.

Cu toate acestea, guvernul isi pastreaza pozitia sustinand ca aceste masuri sunt vitale: “Credem sincer ca ce facem este in interesul poporului elen” , afirma un purtatorl de cuvant al Guvernului.

Masurile drastice din Grecia sunt urmari ale acordului economic facut cu Fondul Monetar International (FMI)  si Uniunea Europeana. Ajutorul financiar de 110 miliarde de euro din partea celor doua organizatii ar scapa Grecia de la faliment. Exista o singura conditie: reducerea dificitului bugetar.

Sursa: Al Jazeera
Sursa foto: The Wall Street Journal

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.