Obama a intrat in posesia Premiului Nobel

Scris de

Barack ObamaBarack Obama a intrat in posesia Premiului Nobel pentru Pace, acordat acum doua luni de Comitetul Nobel, dupa ce saptamana trecuta presedintele american a anuntat suplimentarea cu 30.000 de soldati a trupelor din Afganistan.

In discursul tinut joi la Oslo, Obama a motivat ca folosirea fortei este uneori justificata pentru a combate raul de pe planeta si amenintarile la securitatea Statelor Unite. Presedintele american a afirmat ca idealurile SUA nu trebuie sacrificate fata de inamicii tarii si a asigurat ca in doi ani vor fi retrase trupele din Afganistan.

Decizia Comitetului Nobel de acum doua luni de a acorda prestigiosul premiul lui Barack Obama starneste inca critici vehemente. Presa internationala scrie despre un „Nobel pentru razboi”, Dalai Lama spune ca distinctia vine prea devreme, iar lumea araba vede premiul ca fiind inoportun. Nici doua treimi dintre americani nu cred ca Obama merita Nobelul, arata un sondaj de opinie.

Sursa: Associeted Press
Sursa foto: LA Times

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.