Osama Bin Laden ameninta SUA cu noi atacuri teroriste

Scris de

Osama Bin LadenAtacurile asupra Statelor Unite vor continua atata timp cat americanii ii vor sprijini pe israelieni, a transmis liderul Al-Qaida, Osama Bin Laden, printr-o inregistrare audio difuzata duminica de Al-Jazeera. Osama revendica atentatul esuat din 25 decembrie 2009, cand s-a incercat aruncarea in aer a unui avion de pe ruta Amsterdam – Detroit.

Adresandu-se direct presedintelui Barack Obama si americanilor, Bin Laden spune ca “nu este corect ca voi sa va bucurati de o viata sigura, in timp ce fratii vostri din Gaza sufera”. “America nu poate sa viseze la pace, atata timp cat ea nu va exista in Palestina”, mai spune liderul miscarii teroriste.

Primele reactii la inregistarea audio au fost cele ale Israelului: “Osama nu spune nimic nou. Teroristii cauta mereu motive absurde pentru a-si motiva crimele”, a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului de externe israelian. Ministrul britanic de externe a declarat ca trebuie sa analizeze mesajul, insa a subliniat importanta revendicarii atentatului de Craciun: “Acesta este un atac la adresa Occidentului, mai degraba decat un atac in Orientul Mijlociu”.

Ultimul mesaj trimis de Bin Laden a fost in septembrie 2007, cand a facut referire la noii lideri alesi Nicolas Sarkozy si Gordon Brown.

Sursa: BBC
Sursa foto: ABC News

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.