Presedinte de-o noapte vs. presedinte de 10 ani

Scris de

Basescu si GEoana - Sursa: RenneDeja devine din ce in ce mai clar: Basescu este ales pentru al doilea mandat consecutiv. Conduce cu o jumatate de procent in fata lui Geoana si putine lucruri se mai pot schimba. Dupa o asemenea seara infierbantata trebuie trase insa concluziile:

1) Sondajele de opinie ne-au facut-o inca o data, ele mai gresisera scandalos si la alegerile parlamentare. Nu-nteleg de ce, pentru ca totusi sociologia este o stiinta de mai bine de 100 de ani (poate insa doar in occident).

2) Rezultatul lui Geoana este catastrofal, rusinos, execrabil si mai putem continua cu astfel de adjective. Chiar daca castiga cu 51%, avand o asemenea alianta in spate (PSD, PNL, UDMR, PNG, PRM, minoritati, practic tot ce nu este PD-L), el nu a reusit sa se impuna convingator. Si 60% era un scor mic pentru Geoana in aceste conditii.

3) Se spune ca diaspora a ales primul presedinte. E adevarat, diaspora a avut rolul ei, insa ea este un electorat al lui Basescu de mai mult timp. Daca putem considera ca cineva l-a facut pe Basescu presedinte (in afara lui insusi) atunci acea persoana este Emil Boc. Basescu a pierdut in Moldova si a fost egal cu Geoana in Muntenia, insa a castigat clar in Transilvania. Aceasta se datoreaza in principal personalitatii lui Emil Boc care la Cluj (capitala Ardealului) are o sustinere de 80%. Acest capital electoral transilvanean a fost castigat exclusiv de Emil Boc

4) Televiziunile si ziarele ar trebui amendate viguros pentru ca au facut publice datele sondajelor inainte de ora 21. Astfel cei din strainatate au aflat ca scorul este strans si s-au dus la vot in numar mai mare sa-l salveze pe Basescu.

5) Basescu sa nu uite ca jumatate de tara nu l-a votat si ca este impovarat de necesitatea schimbarii. El trebuie sa se schimbe, sa fie un altfel de presedinte, unul care sa nu mai divida o tara intreaga.

6) Cel mai rau lucru care se poate intampla acum sunt alegerile parlamentare anticipate. Romania nu are nevoie de asa ceva, ar prelungi criza si ar costa mult. In plus cred ca configuratia parlamentului nu se va schimba mult, poate chiar se va schimba in dauna PD-L.

7) Sper (e ceva strict personal) ca Crin Antonescu sa nu fie mazilit dupa aceasta infrangere, politica romaneasca are nevoie de el. In campanie a fost in mod clar peste ceilalti doi adversari la nivelul retoricii si culturii.

* Opiniile ii apartin autorului si nu reprezinta neaparat viziunea site-ului Renne.ro

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.