Presedintele interimar al Nigeriei a dizolvat Guvernul

Scris de

Presedintele interimar al Republicii Federale Nigeria, Goodluck Jonathan, a dizolvat joi Consiliul Federal executiv (Guvernul).

2010 in termeni politici

Goodluck Jonathan este presedinte interimar din luna februarie a acestui an drept urmare a absentei indelungate pe caz de boala a presedintelui in exercitiu Umaru Yar’Adua.

Umaru Yar’Adua a fost votat in urma alegerilor prezidentiale din 2007. Membrii Guvernului demis au fost alesi de catre Umaru Yar’Adua insa Consiliul Federal Executiv a fost dizolvat de catre presedintele interimar.

In asteptarea raspunsurilor

Presedintele interimar al Nigeriei nu a dat inca un comunicat de presa privind motivele deciziei sale politice.
Este asteptata in fata Adunarii Generale lista cu noile propuneri pentru ministrii. Pe 9 februrie a.c. Vice presedintele Goodluck Jonathan s-a prezentat in fata Adunarii pentru a fi confirmat ca presedinte interimar.
In acest context de remanieri guvernamentale si starea de sanatate inca incerta a presedintelui Umaru Yar’Adua, ele pot determina grabirea alegerilor prezidentiale programate pentru anul viitor, cu trei luni.

Sursa: BBC
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.