A murit presedintele Nigeriei, Umaru Yar’Adua

Scris de

Presedintele in exercitiu al Nigeriei, Umaru Yar’Adua, a murit miercuri seara la varsta de 58 de ani, dupa lungi suferinte cauzate de problemele cardiace. Guvernul a anuntat sapte zile de doliu national.

Presedintele interimar care ii tinea locul din noiembrie anul trecut, Goodluck Jonathan, pe timpul tratamentului efectuat de Umaru Yar’Aduna in Arabia Saudita, a fost investit in functia de presedinte in exercitiu.

El si-a asumat functia de conducere a executivului ca interimar in februarie anul curent. Tot el a numit un nou Guvern si o echipa de experti la inceptul lui 2010.

Umaru Yar’ Aduna si-a inceput mandatul cu promisiuni de a reforma sectoarele economiei, de a lupta impotriva coruptiei si de a reevalua sistemul electoral. Cele sapte puncte ale agendei sale prezidentiale aveau ca scop propulsarea Nigeriei in topul primelor 20 de economii profitabile din lume.

Presedintele avea insa vechi probleme cu inima inca din timpul mandatului de guvernator al statului natal Katsina din 1990. Atunci a fost nevoit sa faca cateva vizite la un spital de specialitate din Germania tot din cauza problemelor cu inima.

Sursa: RFI
Sursa foto: Wikimedia Commons

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.