Presedintia UE va fi detinuta de o tara fara guvern

Scris de

Belgia va prelua de maine de la Spania presedintia Uniunii Europene, pentru o perioada de sase luni.

In plan intern, guvernul belgian este unul de tranzitie. Negocierile pentru formarea unei coalitii dintre Noua Alianta Flamanda, un partid nationalist, si socialistii valoni, vorbitori de franceza, au inceput inca de acum doua saptamani.

 Cu toate acestea, belgienii s-au pregatit din timp pentru sefia UE si dau asigurari ca instabilitatea politica nu va impiedica atingerea obiectivelor Uniunii. Printre prioritatile anuntate se numara: redresarea economica, reforme sociale, politici ecologice, justitia, dar si crearea corpului diplomatic european, numit Serviciul European de Actiune Externa, prevazut in Tratatul de la Lisabona, intrat in vigoare acum sase luni.

Indeplinirea sarcinilor Belgiei poate fi usurata si de faptul ca fostul prim-ministrul belgian, Herman Van Rompuy, este presedintele Consiliului European – institutie care reuneste sefii de stat si de guvern ai UE.

Sursa: EuroNews
Sursa foto: Novinite

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.