Romania este din nou in atentia The Economist

Scris de

Votul gresit din Parlament privind reducerea  TVA  pentru alimentele de baza la 5% si neimpozitarea pensiilor de pana in 2.000 de lei ne-a adus din nou in atentia presei internationale. Ziarul The Economist scrie in editia online despre gafa parlamentarilor PDL comparand-o cu o gluma de 1 aprilie.

Seamana cu o farsa de 1 aprilie ” este fraza care deschide articolul Cum nu se conduce o tara, din categoria blogurilor de pe site-ul The Economist. Aparatul politic din Romania este vazut de catre ziarist ca fiind unul disfunctional si in care deciziile sunt luate fara a se studia impactul financiar la nivel international, dar mai ales la nivel national. ”Dar aceasta ultima greseala face parte din oboseala  procesului politic disfuncţional din Romania, unde legile par deseori trasate cu câteva minute înaintea votului parlamentar”, se mai spune in analiza.

Jurnalistul britanic analizeaza situatia postdecembrista a Romaniei si din prisma imprumuturilor cu FMI si programelor de relansare economica asigurata de organismele internationale. Concluzia este ca aparatul politic romanesc nu a fost capabil si nu este competent sa poata asimila banii europeni si din aceasta cauza ne aflam intr-o recesiune ce pare sa nu mai aiba sfarsit.

Articolul face referire si la motiunea de cenzura de miercuri si la afirmatiile optimiste ale lui Emil Boc prin care prim-ministrul si-a exprimat increderea ca Guvernul va supravietui votului.

Sursa: The Economist
Sursa foto: Romania Insider

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.