Se adanceste austeritatea si la portughezi?

Scris de

Jose Socrates- Prim Ministru PortugaliaParlamentarii portughezi trebuie sa ia astazi o decizie referitoare la noile masurile de austeritate “impuse” de criza economica. Prim ministrul Jose Socrates a afirmat ca va demisiona daca planul legislativ nu va trece de votul plenului.

De cealalta parte, partidul Social Democratilor vor sa respinga proiectul de lege.

Masurile de austeritate si grabirea procesului de adoptare vin pe fondul summitului UE ce va avea loc joi pentru a discuta consolidarea fondului de salvare a tarilorcu datorii mari din zona euro.

Uniunea Europeana a acordat deja imprumuturi pentru a preveni colapsul economiilor din Grecia si Irlanda sub presiunea datoriilor externe si a deficitelor excesive. Comisarul pentru Economie si afaceri monetare, Ollie Rehn, a afirmat ca instituia Comisiei Europene supravegheaza cu atentie evolutiile economice din Portugalia.

Ingrijorarea oficialiilor UE se refera la datoriile mari ale tarilor din zona Euro care, o data ce afecteaza o tara, se pot extinde si spre celelalte, creand instabilitate in toata zona monetara euro.

Sursa: Voice of America
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.