Un nou plan de austeritate pentru greci

Scris de

Mii de greci si-au manifestat, marti, dezacordul impotriva bugetului de austeritate care urmeaza sa fie votat de Parlament miercuri, 29 iunie.

Protestatarii refuza planul de austeritate prevazut pentru perioada 2012-2015, plan care presupune cresterea impozitelor si privatizarea masiva. In felul  acesta, tara va putea evita falimentul si va beneficia de un nou sprijin financiar european, potrivit AFP.

In ciuda protestelor, Uniunea Europeana (UE) a facut presiuni pentru ca deputatii greci sa voteze textul, amenintand tara cu falimentul daca planul de austeritate nu va fi votat. Presedintele UE, Herman Van Rompuy, a afirmat ca urmatoarele zile vor fi decisive atat pentru Grecia, cat si pentru zona euro si pentru economia mondiala.

Grevistii au manifestat in Piata Syntagma, atacand Ministerul de Finante. Mai bine de 4000 de politisti au fost  mobilizati pentru a tine piept protestatarilor. Conform statisticilor politiei, in urma manifestatiilor, 27  de persoane au fost ranite si trei persoane au fost arestate. Greva a afectat transporturile maritime si aeriene, a provocat pene de curent si a ingreunat transportul in comun.

Confrunarile din Piata Syntagma nu au impresionat Bursa Ateniana care, marti seara, parea sa creada pe deplin in reusita planului.

Autor: Oana Barbu

Sursa: BBC
Sursa foto: Breakingnews.ie

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.