Un nou stat apare pe harta lumii in iulie

Scris de

Noul steag98% dintre cetatenii Sudanului de Sud vor ca regiunea sa devina in iulie cel mai nou stat de pe glob, arata rezultatele referendumului sustinut in luna ianuarie a acestui an.

Omar al- Bashir, presedintele Sudanului, a afirmat ca va sprijini noul stat si ca doreste sa fie primul care sa felicite independenta.

Barack Obama a salutat luni initiativa populatiei de a organiza un referendum si a spus ca va recunoaste Sudanul de Sud ca stat independent in iulie anul acesta.

Sudanul de Sud cu cel de Nord au fost in razboi pana in 2005 circa doua decade, iar conflictul s-a soldat cu decesul a peste doua milioane de oameni. Despartirea celor doua teritorii nu va afecta insa economia si comertul dintre ele. Vor fi in continuare dependente economic una de cealalta, iar Sudanul de Sud va avea nevoie de conductele de petrol din nordul Sudanului pentru a putea exporta resursele sale de petrol.

Sursa: Associated Press
Sursa foto: Associated Press

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.