Un portavion american a plecat spre Coreea

Scris de

Astazi, un portavion american a plecat, dintr-o baza navala de la sud de Tokyo, spre peninsula Coreea, dupa ce Coreea de Nord a bombardat ieri insula Yeonpyeong, care apartine vecinilor din sud.

USS George Washington, din clasa Nimitz (unele dintre cele mai mari portavioane din lume) are la bord 75 de avioane de lupta si un echipaj de peste 6.000 de persoane. Nava, cu o lungime de 333 m si un deplasament de 100.000 de tone, este de obicei insotita de o escorta (grup de lupta) compusa din crucisatoare, distrugatoare si submarine. Prezenta sa acolo are menirea de a descuraja o viitoare agresiune militara a regimului comunist din nordul Coreei asupra vecinilor din sud.

Portavionul american se va alatura fortelor sud-coreene care fac exercitii militare in aceste zile.

Presedintele Barack Obama s-a declarat foarte maniat de actiunile Coreei de Nord. Oficial a declarat ca este prea devreme pentru ca SUA sa treaca la actiune. Insa, trimiterea portavionului in zona de conflict sugereaza ca deja americanii iau masuri militare serioase.

Sursa: CNBC
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] nu sunt de dorit din moment ce Coreea de Nord poseda arme nucleare si o armata uriasa, insa in zona a fost trimis un portavion american ce┬áse va alatura fortelor sud-coreene care fac exercitii militare in aceste […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.