1 din 5 copii sufera de rahitism din cauza lipsei vitaminei D din organism

Scris de

Un studiu recent arata ca 20% dintre copii sufera de rahitism. Majoritatea acestora provin din medii sociale sarace, spun medicii.

Rahitismul a devenit o problema medicala din ce in ce mai intalnita datorita lipsei vitaminei D din corp dar si lipsei unui stil de viata sanatos. Daca in trecut era o boala specifica persoanelor sarace, astazi procentul celor care provin din clasa medie este in crestere.

” Aceste rezultate sunt cu siguranta o combinatie intre expunerea din ce in ce mai slaba la soare si stilul de viata modern. Acesti copii au un procent foarte scazut de vitamina D in organism.”, a declarat  Nicholas Clarke, unul dintre medicii cercetatori care a consultat peste 200 de copii. Lipsa expunerii la soare este unul dintre motivele care conduc la lipsa vitaminei D si la problemele osoase generate de lipsa calciului in oase. ”Oamenii au fost prost sfatuiti sa evite soarele iar acest lucru s-a transmis din generatie in generatie”, a mai adaugat Clarke.

Medicii ne sfatuiesc sa nu evitam expunerea la soare si sa consumam suplimente de vitamina D care se gasesc sub doua forme: D2 si D3. Vitamina D3 este mai puternica si impreuna cu alimentele corespunzatoare poate sa ne asigure necesarul de vitamina D. Pentru sezonul rece specialistii ne recomanda un consum mai mare de peste, oua, margarina, paine, lactate si cereale.

Sursa: Daily Mail
Sursa foto: Daily Mail

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.