44 de morti, in urma aterizarii fortate a unui avion

Scris de

Patruzeci si patru de persoane si-au pierdut viata si opt au fost ranite intr-un accident de avion din nord-vestul Rusiei. Pilotul a incercat sa aterizeze fortat pe autostrada din cauza cetii dense, dar s-a prabusit si a luat foc. Accidentul a avut loc la doar un kilometru de aeroportul Petrozavodsk.

Avionul, de tip Tupolev 143, se deplasa pe ruta Moscova-Petrozavodsk, capitala Kareliei. La bord se aflau 43 de pasageri si noua membri ai echipajului. Echipajele de salvare au gasit doar opt supravietuitori, printre care si un baiat de 10 ani impreuna cu sora sa de 14 ani. Toti opt sunt internati in stare critica la Moscova.

Purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta rus, Vladimir Markin, a spus ca diferite posibile cauze ale accidentului sunt studiate in acest moment, inclusiv factorul uman. In plus, el a adaugat ca o ancheta penala in cazul accidentului a fost declansata.

Echipele de salvare lucreaza in continuare la locul accidentului, unde au descoperit cutiile negre ale aeronavei.

RusAir este o companie aeriana privata, cu sediul la Moscova. Este specializata in zboruri charter in vestul Rusiei si in Europa de Est. Aparatele de zbor Tu-134 au fost lansate in 1967, ca avioane de pasageri des utilizate pe scara larga in fosta Uniune Sovietica. Au capacitatea de a transporta 76 de pasageri.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: BBC
Sursa foto: Accident-pictures

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.