Cinci motive pentru a bea mai multa apa

Scris de

Sezonul de vara aduce o multime de tentatii: sucuri, alcool, cafea.  Sunt dificil de evitat, insa nu trebuie uitat ca exista o alternativa mai buna si mult mai racoritoare: apa!

Traditionala apa s-ar putea sa nu fie prima alegere in randul celor mai multi oameni, dar exista cateva  motive pe care ar trebui sa le luam in considerare atunci cand cautam  o bautura sanatoasa pentru a  ne potoli setea.

1. Lichidele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale la cote normale – deshidratarea poate duce la scaderea tensiunii arteriale si la pierderea energiei.

 2. Apa imbunatateste sanatatea digestiva, ajutand la dizolvarea fibrelor solubile. Ea reprezinta suportul digestiei si al eliminarii toxinelor.

3. Bauta in mod frecvent, apa va aplatiza stomacul. Balonarea poate fi cauzata de retentia de apa, care, in mod ironic, este cauzata de bautul insuficient de apa. O solutie optima ar fi sa se bea apa pana la doi litri pe zi pentru a  se obtine un stomac plat.

4. Hidratarea reduce senzatia de foame. De multe ori se confunda  din greseala, setea cu foamea si se ajunge la consumul de  alimente dulci. In momentul in care cineva simte ca ii este foame si inca nu este pranzul, cel mai indicat ar fi sa bea un pahar cu apa pentru a vedea daca ii este foame sau doar sete.

5. Consumul suficient de apa ajuta articulatiile si muschii sa functioneaze corespunzător. In  plus, stimulează concentrarea si nivelurile de energie.

Autor: Laura Anton

Sursa: Mirror
Sursa foto: Alwaysnewyou

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.