A fost aprobat noul test pentru diagnosticarea HIV

Scris de

Primul test pentru diagnosticare, menit sa detecteze atat antigenii HIV, cat si anticorpii, a fost aprobat de catre Agentia americana pentru Alimente si Medicamente. Noul test Architect HIV Ag/Ab detecteaza infectiile cu cateva zile mai devreme, inainte ca anticorpii sa apara.

Dezvoltat de catre Laboratoarele Abbott, testul va fi folosit pentru a depista infectiile cu HIV-1 si HIV-2 la adulti, femeile insarcinate si copii incepand cu varsta de doi ani.

Testele cu anticorpi pot evita zece procente din cazurile cu infectii la populatiile cu un risc de imbolnavire ridicat, arata Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor.

Determinarea corecta a infectiei cu HIV cat mai devreme posibil nu doar usureaza accesul individului la tratament si consiliere, dar ajuta si la prevenirea altor infectii, afirma directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase.

Sursa: CNN
Sursa foto: CNN

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.