Angajatorilor germani li s-ar putea interzice cautarea candidatilor pe Facebook

Scris de

facebook interzisAngajatorii din Germania nu vor mai putea sa caute informatii despre candidati pe siteurile de socializare gen Facebook daca o noua propunere de lege ce reglementeaza accesul la datele personale va trece de Parlament.

Proiectul de lege le permite managerilor sau angajatorilor sa caute informatii publice despre viitorii angajati pe internet si sa le vada paginile pe siteurile specializate in domeniul profesional, ca LinkedIn sau Xing, dar interzice aflarea de informatii de pe siteurile pur de socializare, cum este Facebook.

Cabinetul cancelarului german Angela Merkel sprijina proiectul de lege. Acesta urmeaza sa fie inaintat Parlamentului pentru discutii si este posibil sa fie aprobat pana la sfarsitul anului.

Proiectul de lege mai interzice companiilor sa amplaseze in secret camere video care sa inregistreze angajatii.

Perioada Germaniei naziste a facut populatia extrem de sensibila la chestiunile referitoare la intimitatea personala. In ultimii ani au crescut ingrijorarile fata de scandalurile iscate de companii care si-au filmat fara acord angajatii sau le-au interceptat emailurile.

Autoritatile germane investigheaza Google pentru ca a colectat informatii private de pe internet in timpul cercetarilor pentru serviciul Street View.

Facebook, ce are mai mult de 500 de milioane de utilizatori in intreaga lume, dintre care 10 milioane in Germania, a intrat in atentia autoritatilor din cauza deficientelor in protectia datelor personale.

In prezent nu sunt legi care sa reglementeze modul in care companiile folosesc datele utilizatorilor de Facebook, a declarat un purtator de cuvant al guvernului. Proiectul de lege va crea un cadru legal care sa poata solutiona eventualele cazuri, mai ales in conditiile in care retele de socializare patrund tot mai adanc in viata oamenilor, a mai spus acesta.

Oficialii Facebook au replicat ca setarile retelei permit utilizatorilor sa aleaga gradul in care vor sa impartaseasca informatii cu ceilalti membri.

Sursa: New York Times
Sursa foto: Kazasou

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.