Au fugit de conflictul din Libia, insa au murit asfixiati in Italia

Scris de

imigrati libieni gasiti morti in Italia25 de imigranti libieni au murit saptamana aceasta in Insula Lampdusa din Italia, asfixiati cu gazul degajat de o teava de esapament.

Tot mai multi libieni incearca sa emigreze in Europa, desi numarul celor gasiti morti de-a lungul coastelor este in continua crestere. De la inceperea conflictului, 30.000 de oameni au parasit Libia, dintre care 2.000 au murit de-a lungul costelor africane. Purtatorul de cuvant al Organizatiei Internationale pentru Migratie a declarat ca “din pacate aceste tragedii se repeta. Am constatat de fiecare data ca acesti oameni sunt disperati sa paraseasca Libia”.

Multi dintre supravietuitori afirma ca armata lui Gaddafi organizeaza excursii. Cei care doresc sa imigreze in Europa platesc trei sute de euro pentru transport.

 Coordonatoarea retelei Migreurop confirma aceasta informatie si adauga: “Dincolo de moartea a sute de imigrati in Canalul Siciliei, nu exista nicio responsabilitate a lui Gaddafi. Exista, de asemenea, mai presus de toate responsabilitatea Uniunii Europene care priveste cu pasivitate aceasta tragedie”.

Autor: Flori Vangu

Sursa: RFI
Sursa foto: RFI

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.