Banii din buzunar ne pot imbolnavi

Scris de

Banii din buzunar te pot imbolnaviProverbul ca banii sunt ochiul dracului se confirma din nou. Bancnotele din buzunar ne pot imbolnavi. Ele pot fi infestate cu bisfenol A, un hormon despre care unii cercetatori spun ca este cauza infertilitatii, cancerului, pubertatii timpurii si a obezitatii.

Un grup de oameni de stiinta din Washington a observat cantitati mari de bisfenol A pe dolarii americani, din 22 de bancnote 22 erau infestate. Deoarece bancnotele circula de la o persoana la alta, riscul de contaminare este mare, avertizeaza cercetatorii.

Bisfenol A este o componenta omniprezenta a ambalajelor, cosmeticelor, jucariilor de plastic, interiorul cutiilor de bere. Pentru ca este un estrogen puternic – la fel ca substanta produsa de ovare – corpul uman nu poate face diferenta intre cel produs de el si cel care este introdus din exterior.

Sursa: US News
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.