China tolereaza discriminarea la angajare a purtatorilor HIV

Scris de

Un tribunal din China a dictat drept corecta decizia de respingere la angajare a unui chinez purtator de HIV. Numitul Little Wu daduse in judecata institutia care i-a refuzat cererea de angajare pe postul de profesor, deoarece a fost depistat pozitiv la testul pentru virusul care produce SIDA.

Judecatorul chinez a motivat decizia invocand faptul ca, potrivit standardelor sanatatii publice, barbatul nu corespunde cerintelor postului respetiv, in conditiile in care profesorii trebuie sa nu sufere de boli infectioase. Cu toate acestea, recent au fost efectuate schimbari in legislatie cu privire la purtatorii de hepatita B, acestia fiind acum acceptati la angajare.

Gruparile care lupta impotriva discriminarii SIDA au criticat verdictul, cerand o clarificare legala cu privire la drepturile de angajare ale celor care sufera de aceasta boala.

Desi guvernul chinez recunoaste SIDA ca pe o problema grava, purtatorii sunt adesea discriminati la angajare, in educatie si in alte sectoare. Legile anti-discriminare sunt foarte vagi si prost aplicate.

Virusul HIV s-a raspandit puternic in China din cauza metodelor neigienice de cumparare a plasmei sangvine si a transfuziilor cu sange infectat din spitale. In prezent, trasmiterea sexuala a depasit-o pe cea cauzata de abuzul de droguri.

Statisticile din 2009 aratau ca exista 319.877 de cazuri confirmate de HIV-SIDA in China, dar Ministrul Sanatatii a declarat ca nivelul real este undeva la 740.000 de bolnavi.

Sursa: Newsvine
Sursa foto: IndiaBuzzing

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.