Ciocolata este un indicator pentru depresie

Scris de

Rasfatul cu prea multa ciocolata poate arata ca suferi de depresie, arata o cercetare referitoare la corelatia dintre consumul de ciocolata si starea de spirit. Cercetatorii au examinat consumul de ciocolata si obiceiurile alimentare la 931 de subiecti, barbati si femei, care nu luau antidepresive.

Participantilor la studiu li s-a facut un test pentru a verifica gradul de depresie. Cei care erau predispusi la deprimare cunsumau in medie 8,4 portii de ciocolata pe luna, in comparatie cu 5,4 portii consumate de cei care nu au aratat tendinte depresive. La cei care consumau 11, 8 portii pe luna, cercetatorii au gasit instalata deja o depresie puternica.

Cercetatorii au aflat ca, dintre toate alimentele consumate, doar ciocolata este corelata cu starea de spirit.

Nu este insa clar modul in care cele doua sunt legate. S-ar putea ca depresia sa stimuleze pofta de ciocolata ca o forma de auto-tratament. Ciocolata cere eliberarea de anumite substante chimice din creier, cum este dopamina, ce produce sentimentul de fericire.

Totusi, nu exista dovezi clare ca ciocolata are un beneficiu major in imbunatatirea starii de spirit. Ca si alcoolul, ciocolata poate contribui la imbunatatirea moralului doar pe termen scurt, urmand apoi o revenire la starea depresiva sau, mai rau, de o inrautatire a ei. Un studiu publicat in 2007 in revista Appetite a aratat ca consumul de ciocolata itit ridica moralul pentru doar trei minute.

Sursa: LA Times
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.