Compania Gucci este acuzata ca exploateaza angajatii unui outlet din China

Scris de

Angajatii unui outlet detinut de compania Gucci in China sustin, intr-o scrisoare deschisa, ca au fost exploatati la locul de munca, in conditiile in care erau obligati sa stea in picioare 14 ore pe zi, sa plateasca bunurile furate si sa ceara pauza pentru a merge la toaleta.

In urma acuzatiilor doi dintre managerii magazinului Gucci din Shenzhen au fost inlocuiti, in timp ce semnatarii scrisorii au demisionat.

Potrivit angajatilor chiar si femeile insarcinate au fost supuse acestui comportament abuziv, ajungandu-se ca unele dintre ele sa sufere avorturi spontane. “Era un fel de tortura pentru noi sa stam in picioare mai mult de 14 ore pe zi. Nu aveam parte nici de pauze scurte, de apa sau de mancare, iar lucrul acesta se intampla si in cazul angajatelor insarcinate”, se arata in scrisoare.

Acuzatiile impotriva companiei includ si faptul ca angajatilor li s-a refuzat plata orelor suplimentare. Cei cinci semnatari ai scrisorii sustin ca li se datoreaza mii de dolari si spun ca managerii care au parasit compania au refuzat sa le plateasca orele suplimentare cu toate ca ii tineau la serviciu si dupa miezul noptii ca sa faca inventarul stocului.

In scrisoare se mentioneaza si faptul ca in cazul in care se furau bunuri din magazin, angajatii trebuiau sa le plateasca desi costul obiectelor era acoperit de asigurare.

Reprezentantii Gucci, companie detinuta de grupul francez Pinault-Printemps-Redoute, au declarat ca au fost adusi experti care sa faca o analiza a ceea ce s-a intamplat la magazinului din Shenzhen. De asemenea, autoritatile locale ar fi inceput si ele sa investigheze cazul.

Gucci nu este singura companie al carei nume a fost asociat cu ideea de abuz la locul de munca. Foxconn, grupul care produce componente pentru iPhone-urile Apple s-a confruntat cu o serie de sinucideri in randul angajatilor, acte care au fost puse pe seama conditiilor grele de lucru.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.