Companiile IT angajeaza mai multi emo

Scris de

Vestea cazu ca un traznet: tocmai cand credeam ca le-a venit mintea la cap sau au disparut o data cu invazia hipsterilor, iata ca generatia emo are un viitor! Si chiar in IT.

Mai multe companii de tehnologie planuiesc angajarea mai multor “emo”. Da, fratii mei, s-au dus de mult zilele cand companiile serioase angajau oameni doar pe baza aptitudinilor si cunostintelor.
De ce? Ne explica Kelly Kay, partner la firma de recrutare Heidrick & Struggles. “Este un set diferit de aptitudini fata de personalitatea traditionala comanda-si-controleaza”, a spus ea pentru MarketWatch, citata de TG Daily. “Companiile cauta oameni de un tip mai subtil, sofisticat, cineva care este un influentator”, continua ea.

Printre gigantii care alimenteaza trendul se afla Hewlett-Packard, Cisco, Dell, EMC si Oracle, toate companii care ofera portofolii mari de servicii si produse. Si care au nevoie de oameni versatili.
Democratizarea deciziei este un alt factor. Si asta deoarece mai multe societati dezvolta matrici organizationale, unde mai multi angajati lucreaza impreuna pentru a superviza bugetul, deciziile si operatiunile de zi cu zi in loc sa aiba un singur lider cu managementul sau.
Mai pe romaneste, firmele au nevoie de “jucatori de echipa” si de persoane cu carisma.

Din acest motiv, companiile cauta candidati cu un “EQ” mare, cu o inteligenta emotionala peste medie. Nu, nu veti fi pusi sa vedeti “Moartea caprioarei” sau sa cititi “Puiul” pentru a vedea daca plangeti sau nu ci veti fi testati psihometric pentru a vedea daca aveti o personalitate compatibila cu filozofia firmei. Testele masoara stilul de gandire, valorile personale si inteligenta emotionala.

Iar pentru firmele de recrutare e si mai greu: pe langa faptul ca trebuie sa gaseasca pe cineva cu aptitudinile potrivite slujbei acum trebuie sa observe si daca va incadrati in gandirea companiei.

Acuma ramane o dilema daca printre emo exista unii care au in cap si altceva decat sa se macheze pe sub parul care le intra in ochi si sa asculte Tokyo Hotel.
Concluzia mea e ca toti cauta de fapt “legume” usor manipulabile ca sa nu aiba batai de cap cu turma. Noi, astia normalii, ramane sa ne dregem cu posirci prin cele mai josnice bodegi si sa ne plangem ca nu ne-a facut mama mai “sensibili”.

Ce cruda e viata!

Sursa: TG Daily
Sursa foto: artatarenasatlantico.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.