Condamnata la moarte pentru blasfemie

Scris de

Un tribunal din Pakistan a condamnat la moarte o femeie pentru blasfemie.

Asia Bibi are 45 de ani, este mama a cinci copii si este de religie crestina. Cazul ei dateaza din iunie 2009, cand, in timp ce lucra la o ferma alaturi de cateva femei musulmane, acestea au incercat insistent sa o convinga sa treaca la religia lor. Bibi a refuzat, invocand credinta ei in Iisus Christos, care a murit pentru pacatele omenirii, dar a facut greseala de a-si exprima opinia si despre profetul Mohamed care, a spus ea, nu a facut nimic pentru poporul musulman.

Cateva zile mai tarziu, femeile au mers la un preot local acuzand-o de remarci jignitoare la adresa profetului. In urma unei investigatii, Asia Bibi a fost arestata si adusa in judecata pentru a fi condamnata conform codului penal pakistanez.

Organizatiile care lupta pentru drepturile omului sustin ca este prima data cand o femeie este condamnata la moarte prin spanzurare in Pakistan. Tot acestia declara ca legislatia cu privire la blasfemie este absurda si trebuie anulata, deoarece incurajeaza extremismul islamic.

Din cele 167 de milioane de oameni care populeaza Pakistanul, doar 3 la suta sunt non-musulmani, procent care este permanent persecutat si discriminat politic si social.

Anul trecut, doi oameni de religie crestina, acuzati ca au scris un pamflet critic la adresa profetului Mohamed au fost ucisi in apropierea unui tribunal din Punjab, iar un cuplu de musulmani a fost condamnat la inchisoare pe viata, tot pentru blasfemie.

Sursa: News
Sursa foto: InfidelsAreCool

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.