Cu capu-n perete

Scris de

Iarna nu-i ca vara si iata ca irlandezii nu sunt romani. Dupa ce luni si-a vandut tara bancilor, guvernul irlandez a fost lovit de vanturi polare. Sa nu uitam totusi ca Irlanda este inca o democratie. Intr-o democratie care nu este una originala exista de obicei si o opozitie.

Spre deosebire de Romania opizitia dintr-o tara cu adevarat democratica nu are doar rolul de-a umple scaunele din parlament. In anii pe care i-am petrecut in Occident am invatat si despre opozitia constructiva. Opozitia constructiva este insa un termen necunoscut in democratia originala.

In timp ce o democratie functionala are partide, cu ideologii politice, fiecare din ele incercand in felul lor sa mai faca ceva si pentru tara, democratia originala are clanuri. Clanurile au doar nume diferite, ideologiile lor fiind absolut identice: furtul si mintitul in acest scop al cetateanului.

Iata de unde si imposibilitatea democratiei originale de-a oferi opozitie constructiva. Opozitia constructiva se bazeaza pe acceptarea ideilor benefice pentru tara, mai ales pe timp de criza, din partea oricui ar veni ele, indiferent de culoare politica. In democratia originala a clanurilor idei benefice pentru tara nu exista, pentru ca scopul bataliei politice este in exclusivitate interesul propriu al haitelor de pradatori.

Ca o consecinta, nicio idee lansata de un clan nu poate fi mai buna decat ideea celuilalt. Tot ce face Basescu este catastrofa pentru clanurile din opozitie si absolut perfect pentru clanul propriu, in timp ce, tot ceea ce ar face Antonescu sau Ponta devine perfect pentru clanul acestora dar o catastrofa pentru clanul lui Basescu.

Din fericire in Irlanda lucrurile stau putin mai altfel. Opozitia a criticat pe drept cuvant vanzarea tarii facuta de guvern bancilor, rezultatul obtinut fiind cel asteptat si absolut compatibil cu o democratie functionala, demisia acestuia.

Oricum problemele Europei se intetesc conform asteptarilor pe care le-am avut. A pune murdaria sub pres n-a rezolvat niciodata problema curateniei. Grecia este falimentara si va suferi in curand de lipsa de lichiditati.

Pe tusa astepata Portugalia si Spania. In Europa occidentala oamenii nu voteaza pe carnati si pot fi ca atare dusi de nas o data, maximum de doua ori. Politicul care s-a incapatinat sa mentina cursul spre prapastie al societatatilor va fi absolut sigur penalizat prin vot in fiecare tara cu adevarat democratica.

Proprietarii de bonduri in mare parte bancile cazinou vor lua pana la urma toate cate un pumn in gura.

Cu cat un arc este intins mai mult, cu atat mai vehement va reactiona cand va fi slobozit. Oamenii incep sa se trezesca, vezi actiunea din 7 decembrie sprijinita de vedete precum Cantona. Oamenii sunt indemnati sa-si scoata banii din banci, un protest care s-ar putea extinde, ducand la panica si pana la urma la un “banc run”. Impresia made in Romania cum ca populatia ar fi servitoarea bancilor se va putea schimba de la o clipa la alta.

Stiti de ce? Pentru ca populatia poate exista fara banci, bancile nu pot insa exista fara populatie. Ne asteapta vremuri fierbinti precum spuneam. Nu uita, am prezis intetirea crizei exact pentru anul in care ne aflam din 2007 si, iata rezultatele.

Politicienii redusi mental vad in fata lor un om static, un robot, o masina, speranad ca aceasta stare a omului de azi sa persiste in vesnicie. Asta pentru ca ei si cei cu potential financiar sa-si poata face mendrele nestingheriti. Eu vad insa cu totul altceva. Vad o fiinta umana cu perceptii si o stare psihica in schimbare continua. Ca o consecinta, noile stari psihice care sunt pe cale sa se instaureze in lume ar putea deveni foarte ostile fata de politicieni si finantatorii lor. Deocamdata nu in Romania. (vezi articolul cauza-efect)

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.