Cum sa cheltuiesti necheltuind?

Scris de

Guvernul Boc este o catastrofa, dar ce sperante iti poti face uitandu-te la ceilalti? Ce sperante sa ai uitandu-te la realizatorii emisiunilor TV si la asa numitii jurnalisti? Personal nu-mi fac nici o speranta, pentru ca ar fi aberant.

In Romania nimeni nu pare sa inteleaga sau nu vrea sa inteleaga esenta faptelor. Romanii vor sa cheltuiasaca si de unde nu este. Marii specialisti, cu mici exceptii, dau apa la moara poporului dambovitean si asta fara nici o rezerva, chiar si acum, doar din considerente electorale. Ce popor si ce conducatori sunt aceia care sunt intr-o continua campanie electorala?

Lideri de sindicate, lideri de partid critica guvernul Boc, in loc sa vina ei cu o foaie de hartie in mana, pe care sa fie scrise masuri mai bune decat cele ale actualului guvern. Daca a gasit cineva formula cheltuielilor reduse cheltuind ca si pana acum de ce nu o spune? Comitetul Nobel asteapta cu sufletul la gura asemenea vesti. Nu o spune pentru ca asemenea formula nu exista. In Romania exista totusi o alta formula, una care nu are nimic de-a face cu economia si care pare ca mai prinde la prostime si in groapa cu mocirla in care ne aflam, cea a scuiparii adversarului politic.

Imi este lehamite oameni buni si am obosit. In Romania poti explica pana iti plesnesc urechile ca negrul e negru, pentru ca va aparea intotdeauna cate un “destept” care va afirma ca este, de fapt, alb. Odata descoperita, culoarea alba va fi imbratisata de toti cei care vor sa vada alb in fata ochilor, si asta indiferent de faptul ca realitatea e neagra sau galben verzuie. In tara noastra, culorile se transforma pornind numai si numai de la interesele proprii. Tragic este faptul ca acest fel de perceptie se propaga cu usurinta si la o persoana care nu prea are de castigat nimic in urma adoptarii culorii respective.

Pensiile nu mai scad,  fapt corect din punct de vedere juridic, tinand cont ca pensia e un bun dobandit. Dobandit insa cum? Prin salariul din ultima luna in foarte multe cazuri, conform unor legi cusute de guvernele anterioare. Paradoxal, dar normal in Romania, pentru ca in aceasta tara paradoxurile sunt normalitati, chiar aceste pensii au ajuns cele mai grase. Grase, slabe ele nu mai scad si acum ce? Pai creste TVA. PNL&COMP au sarit ca arsi. Sa plece Boc, asta este singura placa pe care o auzi. Bun, sa plece si, probabil ca va pleca nu peste mult timp, si atunci ce?

Cum vor reduce idiotii care bat din gura de dimineata pana seara cheltuielile statului, atunci cand Boc nu va mai fi?

CRIZA MONDIALA  ESTE UNA A CHELTUIRLILOR DEMENTIALE! SINGURUL REMEDIU PE CARE TOT MAI MULTE TARI IL VAD ESTE IN CONSECINTA REDUCEREA CHELTUIELILOR STATULUI.

O sa duca oare Boc cheltuielile statului in buzunarul de la veston atunci cand pleaca? Cum altfel ati putea reduce chetuielile, dragi sindicalisti, jurnalisti, PSD-isti si PNL-listi, decat prin a nu mai cheltui? Boc a cheltuit si el ca sa nu fie mai prejos ca Tariceanu si acum nu mai are din ce. Economia neagra, evaziunea fiscala, etc. sunt toate furturi. Hai sa presupunem ca ne apucam sa prindem hotii si sa le luam banii – o idee mai mult decat fantastica si necesara in aceasta tara, care ar trebui aplicata numaidecat. Cum sa mai poti construi in momentul de fata un buget pe premise nesigure asa cum s-a facut pana acum? Se poate scoate oare un buget sigur si viabil, bazat pe bani a caror valoare nu este cunoscuta exact, mai ales acum cand e nevoie de bani numaidecat?

Observi cum se profileaza tot mai clar valabilitatea masurilor pe care le-am propus eu? Nu fura insemana sfarsitul economiei subterane si a banilor luati de clientela politica. Nu minti inseamna recunoasterea starilor de fapt si adaptarea cheltuielilor la venituri si nu la vise. Statul nu trebuie sa faca altceva decat sa-si gestioneze veniturile responsabil si sa vegheze la respectarea legilor. A facut statul roman ceva in acest sens de la lovitura de stat incoace? Zero la patrat!

Lasa piata sa-si desfasoare activitatea dupa regulile ei, cererea si oferta insemana niciun sprijin din bani publici la clientela sau la firme esuate care vor sa vanda cizme in Sahara. Ti se pare simplu? Este simplu si mai este si in conformitate cu teza lui Einstein: “Kepp things as simple as posible but not more simple than that” Intreaba-te si incearca sa raspunzi! Mai era Romania in halul in care este daca cele trei reguli simple si banale pentru unii erau respectate. Ce datorii are tara in momentul de fata si cat credeti ca s-a furat? Eu sunt convins ca banii furati ar umple de mai multe ori deficitul bugetar, lasand si o groaza de bani in plus. Vezi reteta iesirii din criza a lumii inglobate? Cred ca o vezi aici in cateva fraze. Intrebarea este daca iti crezi propriilor ochi? Acum, la cele spuse mai sus, trebuie adaugat: Falimentul tarilor care nu-si pot achita deficitele si reducerea rapida a deficitelor in tarile care pot face acest lucru.

Va fi usor? Nu desigur! Va fi criza si durere, dar cum sa nu te doara cand te-ai dus si ti-ai rupt gatul singur? Acum trebuie sa te bucuri daca scapi cu viata. Ce va trebui facut dupa? Vor trebui aplicate cele trei reguli simple enumerate si lumea va renaste. Vor mai fi recesiuni? Desigur ca vor fi, dar piata le va autocorecta, asta in timp ce statele nu vor ajunge niciodata falimentare. Falimentari vor ajunge cei care nu respecta regulile cererii si ofertei, un lucru foarte sanatos intr-o piata libera. Nu uita, exista oameni care prospera si in depresiune. Chiar cu un somaj de 40%, 60% au de lucru. De ce? Pentru ca patronii acestor intreprinderi au fost oameni orientati, prevazatori si au ascultat glasul pietii. Poti sa fii sigur de faptul ca ei fac sau produc ceva pentru care exista cerere si nu cizme pentru nisipurile din Sahara.

Intr-o piata pe care toti imbecilii de la TV o numesc libera, nu ti se pare normal sa reuseasca tocmai cei care merita si nu hotii care traiesc pe spinarea statului?

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.