Curatarea plumbului in Nigeria, o lupta pe viata si pe moarte contra timp

Scris de

In nordul Nigeriei se desfasoara in prezent o cursa contra cronometru pentru a preveni o catastrofa intr-unul dintre cele mai periculoase focare izbucnite vreodata prin otravirea cu plumb.

Institutul Blacksmith, lider global in operatiuni de curatare a poluarii, a descoperit un nivel foarte ridicat de plumb in zona satului Dareta din Zamfara.

Concentratia de plumb se afla la 10.000 de parti pe milion, ceea ce inseamna un procent de plumb foarte ridicat. Prin comparatie, in Statele Unite spre exemplu, concentratia standard admisa pentru solurile din zonele rezidentiale este de 400 de parti pe milion.

Nivelul de concentratii de plumb foarte mare este extrem de periculos pentru numarul mare de copii existent in zona. Din ianuarie si pana in prezent s-au inregistrat deja 111 decese .

Exista mai multa probleme ce trebuie rezolvate pentru a stopa amplificarea catastrofei: localnicii trebuie instruiti sa-si excaveze casele pentru a inlatura urmele de plumb din sol – lucru dificil de aplicat din cauza saraciei; mana de lucru necesara pentru curatarea zonei este insuficienta pentru ca activitatea sa fie incheiata in 26 de zile, cum a fost initial preconizat, inainte de a incepe sezonul ploios care face imposibila operatiunea.

Sursa: CNN
Sursa foto: Clubofmozambique.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.