Deseurile umane incalzesc casele britanicilor

Scris de

deseuri umaneBritanicii sunt primii care beneficiaza de gaz rezultat din propriile deseuri. Pana la 200 de case din Oxfordshire vor folosi biometan extras din reziduurile umane evacuate in urma cu trei saptamani.

British Gas, Thames Water si Scotia Gas Networks spera sa extinda procesul asupra intregii Marii Britanii. Martin Orill, directorul departamentului de tehnologie si inovatie British Gas, incurajeaza clientii, spunandu-le ca nu trebuie sa se simta dezgustati. Acestia trebuie sa fie mandri ca iau parte la asemenea efort neobisnuit de reciclare.

De asemenea, Martin Orill a mai adaugat: ” Nu vor observa nici o diferenta, de vreme ce sursa de energie amovibila nu are miros, iar infrastructura ce va aproviziona gazul este deja la locul stabilit”.

Practica folosirii autoclavelor anaerobe, ce transforma fecalele in energiei, este bine pusa la punct pe teritoriul intregii tari.

Conform unei directive a Uniunii Europene, pana in 2020, Marea Britanie trebuie sa asigure 15% din energie din surse amovibile.

gazBBC

Sursa: BBC
Sursa foto: Ngpowereu

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.