Dietele rapide cresc apetitul pentru mancarea nesanatoasa

Scris de

Persoanele care tin diete stricte in urma carora pierd foarte multe kilograme sunt mai predispuse sa treaca la un stil de viata nesanatos. Pierderile rapide de kilograme pot conduce la disfunctii la nivelul creierului, sustin cecetatorii americani.

Orice persoana care tine o dieta stie ca in timpul regimului de slabire ciocolata, mancarea fast-food si chipsurile sunt cele mai atractive alimente. Chiar si dupa incheierea dietei, persoanele care au tinut regim sunt tentate sa recurga la mancarea nesanatoasa datorita stresului pe care creierul nu il mai poate controla.

”Dietele nu numai ca maximizeaza stresul facand regimul si mai greu de tinut, dar si afecteaza modul in care creierul va raspunde in fata stresului viitor”, a declarat Tracy Bale, unul dintre membrii grupului de cercetatori.

Medicii recomanda diete echilibrate care sa asigure o scadere treptata in greutate si nu dietele fulger in urma carora putem pierde un numar insemnat de kilograme dar care ne afecteaza modul in care creierul controleaza apetitul in perioadele stresante.

Sursa: Daily Mail
Sursa foto: PsychologyToday

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.