Medicamentele care reduc semnificativ riscul imbolnavirii cu HIV

Scris de

TruvadaUn medicament folosit pentru tratarea pacientilor seropozitivi poate reduce cu 44% riscul infectarii cu HIV in randul barbatilor bisexuali si homosexuali. Este rezultatul unui sudiu recent publicat in New England Journal of Medicine, efectuat pe 2500 de subiecti din tari precum: Brazilia, Peru, Ecuador, Statele Unite ale Americii, Thailanda si Africa de Sud. Drogul se numeste Truvada, este o combinatie a doua medicamente antiretrovirale si este fabricat de catre California Gilead Sciences.

Studiul s-a bazat pe o comparatie intre un grup de barbati care a consumat medicamentul si un grup placebo. Dupa un an de monitorizare, cercetatorii au observat ca, pe langa metodele traditionale de protectie, administrarea comprimatelor Truvada a redus riscul infectiilor cu pana la 44%, respectiv cu pana la 73% in cazul folosirii regulate, rezultat demonstrat de rezultatele testelor de sange prelevate de la subiecti.

Pe langa reactiile pozitive, acest studiu a starnit si atitudini sceptice, chiar din partea unuia dintre cercetatori. Astfel, dr. Anthony Fauci, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) a subliniat ideea ca pilulele Truvada sunt un ajutor complementar in prevenirea transmiterii virusului HIV, deoarece prezervativele si numarul redus de parteneri sexuali sunt cele mai sigure metode. Totodata, acesta a amintit si ca descoperirea este umbrita de trei probleme majore: costul medicamentului, posibila rezistenta la tratament a tulpinilor HIV – aflate intr-o continua dezvoltare si riscul unui tratament zilnic bazat pe droguri.

In viitor, cercetarea va fi extinsa si asupra femeilor.

Sursa: BBC
Sursa foto: Truvada.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.