Europa de Vest este cea mai pacifista regiune a globului

Scris de

Majoritatea statelor din Europa de Vest se afla intre primele 20 in clasamentul celor mai pacifiste natiuni realizat de Institutul pentru Economie si Pace. Statele scandinave au cel mai inalt grad de siguranta, situandu-se toate in primele 10 pozitii, pe cand state ca Africa de Sud si Irak se afla in coada listei.

Noua Zeelanda isi pastreaza pozitia in fruntea clasamentului celor mai pacifiste state din lume, urmata de Islanda si Japonia.

Raportul arata, in general, o scadere dramatica a pacifismului in ultimii ani. Romania a scazut 14 pozitii, aflandu-se in acest an pe locul 45. Principalele cauze ale caderii in clasament sunt dificultatile economice, tensiunile politice si protestele violente. Bulgaria este pozitionata pe locul 50,  iar Republica Moldova pe locul 66.

Pentru al patrulea an consecutiv, Irakul se afla pe cel din urma loc din 149 de state. Si tot printre ultimele locuri (121) este clasata si Africa de Sud care va gazdui, incepand de vineri, Campionatul Mondial de Fotbal.

Studiul incearca sa masoare caracterul pasnic al natiunilor prin transpunerea in numere a unui total de 23 indicatori precum: instabilitate politica, risc de terorism, criminalitate, libertati cetatenesti, numar de turisti, libertatea presei, cheltuieli militare, etc.

Sursa: GPI
Sursa foto: Vision of Humanity

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.