Facebook alimenteaza narcisismul

Scris de

De cate ori n-am zis asta prietenilor si nu m-au crezut…. Intr-un mic sondaj efectuat de catre un psiholog au reiesit o serie de corelatii interesante intre stima de sine si narcisismul adultilor.

Studiul, efectuat pe 100 de studenti, a aratat ca tinerii cu trasaturi de personalitate narcisicte, au o activitate care este in mod distinct de a se auto-promova.
Acestia au sectiuni despre ei in care se refera la inteligenta lor si poze care sa arate atractivitatea fizica si nu despre capturarea memoriilor impreuna cu prietenii.
Pentru un narcisit mediu, Facebook “ofera o poarta de intrare spre sute de relatii superficiale si comunicare detasata emotional”.
Studiul postuleaza ca narcisistii vor arata o activtate pe Facebook mai mare decat media.

Studiul a aratat ca barbatii narcisisti folosesc mai mult partea de descriere “About me” pentru a-si prezenta inteligenta, in vreme ce femeile cu tendinte narcisiste tind sa puna fotografii care sa le promoveze frumusetea corporala.

Sursa: Mashable
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.