FMI-ul diareic

Scris de

De cand domnul Franks nu s-a mai lasat lins in dos si fraierit de catre smecherii nostri si de cand cu ochelarii astia magici de 20 de dioptrii, Isarescu si alti economisti de vaza precum Tanasescu s-au molipsit de diaree verbala.

Stilul e tipic romanesc. Aici totul e perfect pana in ziua in care iti cade tavanul in cap. Totul se darama mai apoi, deodata, si cu viteza sunetului. Nu e mai mult de cca. o luna de cand ieseam din criza cu o crestere economica magistrala de 1,5% ( mosul o vedea, daca iti mai amintesti, la zero).

FMI ne lauda, Isarescu se lauda, pretul imobiliarelor era pe explodate din nou, Tanesescu vorbea de pesimistii nestiutori si iata ca toata bunastarea asta s-a ruinat intr-o secunda. Sa fi furat domnul Videanu si cu domnul Cocos toti banii care erau intr-o zi de miercuri, sau or fi fost inundatiile astea blestemate care au luat cu ele toate paharele pline ale domnului Boc? Aud la Antena 3 ca datoria Roamniei este de 86 de miliarde, datorii care nu au costat pana acum un leut. Ele  au fost probabil donatii facute de EBA, Prigoana junior si Poponet poporului.

Poporul roman votac, bantuit de spiritul haiducesc al dreptatii, trebuie sa fi refuzat maretia oferita, din moment ce taticul lui EBA ne anunta acum cateva zile ca avem de platit 10 miliarde din datorii, numai in acest an. In timpul premergator anuntului prezidential,  in toti acesti ani care au trecut, precum si in lunile in care ne comandam “centuri de siguranta” de la FMI, domnul Isarescu si ceilalti economisti de vaza sufereau, se pare, de constipatie verbala si miopie.

Lucrurile s-au schimbat insa intr-o zi de miercuri, probabil cu ajutorul laxativelor care au devenit din aceeasi zi, compensate, doar pentru cei mari. Domnul Isarescu se lamenta marti, venind chiar cu cifre concrete de aceasta data, spunandu-ne ca Roamnia cheltuieste doar 20 de zile pe luna ceea ce obtine din veniturile acumulate de stat, 10 zile pe luna fiind platite din imprumuturi. Nici un cuvintel despre exporturile care trebuiau sa ne scoata din criza!

Domnul Lazea a atins totusi acest subiect doar in treacat, vrand sa-i exporte pe bugetari o data pe luna, cate o saptamana, in vacanta fortata.

Am mai aflat tot marti, de bonusurile si sporurile date de companiile de stat angajatilor (grosul mergea  cu siguranta la directori, cei 10 sau 20 pe un post, care au mai si reusit performanta sa duca companiile pe care le conduc de rapa). Aceste companii inundate de sporuri faceau anual pierderi de miliarde, compensandu-si totusi puturosi cu sute de milioane. Asta da baza economica pentru export si o crestere in forma de V!

Dupa cate stiti, mosul nu a avut cifre, a avut doar ochi si urechi! Vedeti, voi, dragii mosului, cate se pot face doar cu cele doua organe de simt? Fara o suta de diplome si cinci sute de doctorate romanesti cumparate la iarmaroc. Mosul nu are niciun fel de diploma economica si nici diploma de zbor, dar, va poate spune numai asa din creier.

Pana ce porcii astia incompetenti, mincinosi si hoti nu vor zbura din posturi, banii tai vor zbura doar spre buzunarele lor (ma refer aici la toti jefuitorii indiferent de clanul din care provin).

Un alt adevar incontestbil este ca poporul culege ce a semanat. Atat pe plan politic, cat si pe plan profesional. Angajatii neinteresati de altceva decat de un salariu si un titlu cumparat vor presta catastrofal oriunde ar fi plasati. Cu prestatii catastrofale la locul de munca, nu poti urni nimic, asta prin definitie. Cu mai putine diplome dar cu mai mult profesionalism si angajament fata de ceea ce faci, lucrurile ar putea sa se schimbe.

Pana atunci: Sa traiti jupuiti bine!

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.